Nuffnang Advertisement

Thursday, June 2, 2016

BB Cushion Fame Cosmetics


Alhamdullilah akhirnyerrr

Rasanya dah lama Kak Elly war2 kan pasal BB Cushion ni. Hari ni tadaaaaaaa....korang dah boleh mula beli...hehehe.

Bagi yang tak tahu apa itu BB Cushion ni, meh Kak Elly explain kat korang. BB Cushion ni konsep dia sama macam foundation. Cuma dia dalam bentuk compact dan mudah dipakai. Kak Elly rasa mesti yang ramai malas pakai foundation kan, mesti korang prefer pakai loose powder jer. Kak Elly pun kalau nak gi office prefer pakai bedak jer instead of foundation sebab itu semua melambatkan kerja...hahaha

Now dah ada jalan mudah. BB Cushion kalau korang pakai konsep dia macam pakai loose powder tapi berbentuk foundation plus powder...gitu. Dap3 jer lepas tu segala parut, cela2 kulit wajah akan dapat ditutup. Lepas pakai dah boleh terus make up. BB Cushion macam 3 in 1 lah konsep nyer. 

Sekarang ni dalam beg dah tak perlu ada foundation dan brush besar2 lagi. Bawak Fame BB Cushion dah cukup. Terus kulit flawless. Tak tipu korang kena cuba.




BB Cushion ni dah popular kat Korea. Tapi harga dia agak mahal. Tapi BB Cushion dari Fame Cosmetics harga mampu milik kerana Fame produk tempatan tapi setanding Antarabangsa.

Kebaikan Fame BB Cushion

*Pemutihan
*Perlindung UV yang kuat dan formula anti peluh
*Kalis air
*Kesan pelembapan
*Tona kulit sekata dan menyerap ke liang sebum
*Mengurangkan minyak pada kulit wajah
*Membolehkan solekan bertahan sehingga 12 jam tanpa memerlukan sentuhan walaupun dalam cuaca yang panas
*Mudah dibersihkan dan Wudhu friendly



Code Natural

Natural lebih sesuai untuk orang yang berkulit hitam manis atau kulit sawo matang. Tapi jangan bimbang Natural ni bukan lah gelap sangat. Memang sesuai utk kulit2 Asia. Serious kalau ada bintik2 hitam, jeragat, atau tona kulit tak sekata pakai BB Cushion ni terus flawless. Tak tipu...korang kena cuba.



Code Fair

Kak Elly pakai Fair. Sesuai untuk yang berkulit cerah. Pakai BB Cushion ni tak nampak macam selepung atau kulit bertukar colour. Smooth dan cantik jer warna kulit nanti. Kalau tak caya gi tengok video Kak Elly kat ig @ellyirfan




Korang click video kat atas ni. Boleh tengok cara2 pakai Fame BB Cushion. Sangat2 mudah.

Harga
RM55.00

Postage
RM6.00 (SM) / RM10.00 (SS)

Pembelian
Whatsapp: 013-3760466


Kalau berminat nak jadi agent atau stokis pun boleh. Boleh cari duit lebih untuk raya nanti. Whatsapp 013-3962005 for more info. 




4 comments:

Afidah Azmi said...

menarik sgt kak

Nurzakiah Hanum said...

great promo

AfiqNasir said...

kak elly... function 2 kite keliru la.. kalis air n wudhu friendly tu mcm mana...? kalo da kalis air nak bersihkan kene guna pencuci muka la ea..? huhu...

Nadya Honey said...

Cod Kuantan. Pos seluruh Malaysia. WA 013-219 2855