Nuffnang Advertisement

Wednesday, December 30, 2015

Mattress Cleaner Mite Catcher

Hari tu Kak Elly janji nak share ngan korang kan tentang produk terbaru dari Sharp 'Mattress Cleaner Mite Catcher'. Sebelum tu nak tanya korang dulu. Korang tahu tak apa tu Dust Mite??? dalam bahasa melayu kita panggil Kutu Hama. Dengar perkataan kutu jer pun dah rasa kepala gatal2..haha.




Ini lah rupa "Dust Mite" kalau dibesarkan. Dust Mite ni tidak boleh dilihat dengan mata kasar. Dust Mike ni selalunya akan berada di tilam, sofa, bantal, carpet, soft toys, perabot dan bermacam2 tempat lagi. 

Korang pernah tak baring kat tilam, duduk kat sofa atau carpet ker tiba2 rasa badan gatal2. Padahal baru jer korang korang vacuum carpet atau baru jer tukar cadar. Still badan nanti naik merah2.  En Win punya kulit sangat2 sensitive. Kadang2 baring tak sampai 5 minit badan dia dah bengkak2 merah. Dust Mite ni dia lagi cepat grow sebab diorang makan kulit kering yang jatuh kat katil-katil dan karpet.

Dust Mite ni boleh menyebabkan penyakit kulit seperti Ezcema, Allergy dan Asma. Ingat lagi kalau dulu2 mak aku siap jemur tilam, carpet semua untuk hilang kutu hama yang terlekat. Siap tepuk2 lagi dengan rotan. Tapi sebenarnya kaedah tu tak berjaya sebab dust mite masih berada disitu. Korang basuh lah cadar beberapa kali pun tetap dust mite ni tak akan hilang. Kesian kat anak Kak Elly bangun bagi2 boleh dengar diorang bersin berulang kali. Ingatkan selama ni udara tak bersih. Rupanya ini adalah kesan dari Dust Mite allergy
                                                                           
Korang tahu tak kat tilam yang korang tidur sekarang ni ada dalam 2 million dust mite berkeliaran...eeeeee takutnya. Tu belum lagi kat bantal dan sofa. Takut kan dengar tapi disebabkan kita tak tahu kewujudan hama ni tu yang buat tak tahu jer. Sekarang korang dah tahu kan jadi marilah kita menghapuskan nya agar kehidupan kita sekeluarga semakin sihat dan dijauhi dari penyakit2 yang merbahaya.


  
Ini lah dia produk terbaru dari Sharp 'Mattress  Cleaner Mite Catcher". Vacuum ini dapat membantu membunuh dust mite yang melekat di tilam, bantal, sofa, curtain dan soft toys anak2 anda.




Sangat ringan dan mudah digunakan. Pasang dan tekan butang 'Auto' tu dan korang boleh vacuum ditempat2 yang Kak Elly sebutkan tadi.



Bila tekan button Auto tu tadi lampu warna oren tu akan menyala.



Di sofa bed. Teknologi Plasmacluster juga membantu dalam menghapuskan bau yang tidak menyenangkan kat katil korang.



Anak2 pun boleh menggunakan Mite Catcher kerana ia ringan. Rasanya berat vacuum ni dalam 2.7kg jer. On kan sahaja button tu dan vacuum lah tilam dan bantal korang sendiri.



Mudah sangat guna alat ni. Pastikan korang vacuum di setiap tempat dan sudut




Macam mana nak bersih kan Dust Mite yang terlekat di Vacuum ni. Mudah sangat cara dia. Tarik Button ke atas dan cabut botol kat muncung vacuum tu.







Bukak penutup botol tu dan basuh segala kotoran yang terlekat. Sangat2 mudah.



Mite Catcher juga sangat mudah untuk disimpan. Saiz vacuum ni tidak terlalu besar dan tidak mengambil ruang yang banyak untuk disimpan.

Kak Elly mmg rekemen sangat korang beli Mite Catcher ni especially yang ada ramai anak kecil dirumah. Cegah sebelum Dust Mike ni semakin merebak.

Kalau korang berminat nak ambik tau lebih banyak tentang produk ni, boleh lawati roadshow-roadshow di bawah ni:
Roadshow: PERFECT LIFESTYLE
Tarikh: 1hb - 3hb Jan 2016
Lokasi: Mid Valley Exhibition, Hall 2, Booth No. 2103
Dealer: Total Image Marketing

Roadshow: M BARTER FAIR
Tarikh: 5hb - 6hb Jan 2016
Lokasi: Sunway Convention Centre
Dealer: Total Image Marketing

More info korang boleh click https://www.sharp.com.my



Wednesday, December 23, 2015

BUSY SAMPAI RASA NAK MERANGKAK JER


Balik jer bercuti jadual mmg penuh giler sampai hujung tahun ni. Tak ada rest langsung. Nak kena achieve target ni. Sikit jer lagi...insyaallah Ellfie Team boleh!! 


Rasanya semua dah tahu kitaorang pilih Eira Syazira sebagai Duta Produk untuk Ellfie Beauty. Alhamdullilah...so far kerjasama yang diberikan sangat baik. Banyak rancangan untuk tahun depan kalau boleh nak seluruh Malaysia termasuk Singapore dan Brunei tahu kewujudan Ellfie Beauty. Banyak feed back dari pengguna berpuas hati setelah menggunakan skincare Ellfie Essence dan Ellfie Gold Serum...alhamdullilah. 

Plan untuk tahun depan kitaorang dah mula bincang. Tahun depan mmg nak turun padang buat exhibition seluruh Malaysia nak perkenalkan lagi Ellfie Beauty. Semoga diberikan kekuatan untuk Ellfie Team. Tapi bila dah susun semua perancangan aku, Peej ngan Filla rasa nak muntah tgk jadual. Masing2 termenung lepas tu pandang muka masing2 dan hanya mampu tergelak jer. Kerja giler ni....hahahaha

Peej: aku nak ambik cuti bulan 4, nak gi pantai dengan Nonoy
Aku: Ok jom..gi mana
Peej: Eh..aku ada cakap ker nak ajak kau
Aku: Eh! tak ajak ya...hahaha

Kalau dulu bukan main asyik keluar makan jer. Lepak Pavillion, makan Concorde lah, makan Sushi lah rasa gembira jer hati. Sekarang nando...plan dah dekat 80 kali tetap tak menjadi jugak. Lepak bertiga sambil kopi2 pun dah tak ada ya...kegilaan apakah ini??



Balik jer cuti terus promote Ellfie Limited Edition. Khas untuk pengguna Ellfie Beauty yang menyokong kami selami ni.



Lepas tu buat Year End Sale untuk pengguna Ellfie yang lama dan yang baru. Promotion ni hanya setahun sekali jer rugi siapa tak dapatkan 



Alhamdullilah sambutan sangat hebat. Penjualan Limited Edition dan Year End Sale buat kami tak cukup tangan nak reply wassap customer. Bersyukur dan terima kasih banyak2 kerana percayakan produk kami. Ellfie Essence dan Ellfie Gold Serum terbukti berkesan. Terima kasih juga brother yang tolak trolley ni...hehe



Next...exhibition di Mood Republik pulak. 3 hari kami berkampung di PWTC.



Sekali lagi kitaorang rasa macam nak merangkak jer. Bangun seawal 6 pagi dan tidur pukul 2.30 pagi jer. Sampai Filla dah tak boleh bercakap dan mata sampai juling menahan mengantuk...hahaha. Peej bila kejut suruh bangun...jap2 mata aku berat ni. Eh! mata berat pun kena bangun gaks ya...hahaha.

Hari pertama di exhibition tengahari tu aku ngan Filla terpaksa tinggalkan Peej dengan pekerja. Kitaorang ada kerja penting untuk diselesaikan.



Photoshoot untuk Matte Lip Cream

dan


Photoshoot bersam Duta Eira. 

Kerja giler sebab masa sangat2 suntuk dan kami terpaksa buat 2 kerja dalam satu masa. Itu  belum lagi email masuk berpuluh2 untuk dapatkan code voucher. Selesai photoshoot dalam pukul 9 malam Filla continue jaga exhibition. Aku kena balik rumah sebab esok ada kenduri cousin Win.


Esok seawal pukul 7 pagi dah keluar rumah untuk hadiri majlis pernikahan Aris dan Shazana. Badan jer ada kat sini tapi hati aku kat PWTC. Rasa tak tenang sebab kawan2 sibuk kat sana. Habis jer acara nikah, salin baju terus ke PWTC. Tinggalkan anak2 dengan MIL.




Sambutan mmg giler di Mood Republik. Alhamdullilah banyak customer baru dan ramai jugak dah mula tahu dengan kewujudan Ellfie Beauty. 



Azad dan Eira sama2 turun padang promote Ellfie Beauty



Meriah giler. 


Jerit jer Ellfie...Ellfie ramai giler orang akan sambut "barulah selfie" 

Terus kitaorang bertiga kembang2 hidung.



Terima kasih kepada pembeli di Mood Republik. Nanti Kak Elly share ngan korang gambar2 pembeli ya.



Ingatkan hari Isnin boleh lah berehat2 setelah 3 hari kepenatan. Mmg x lah order non stop. Terima kasih sangat korang2.



Minggu depan Ellfie Team akan ker JB pulak. Harap semua berjalan dengan lancar. Jom ramai2 datang ker Persada Convention Centre.

Ok...nanti sambung lagi ya.

JUMPA ELLFIE TEAM DI JOHOR BAHRU MINGGU NI!!


Hello...orang2 Johor Bahru. Kami Ellfie Team akan berada disana pada hujung minggu ni. Jom ramai2 kita ker Persada Convention Centre sempena Boxing Day, Vendeur Festival. Details Kak Elly ada share kat bawah ni 



Booth Ellfie Beauty. Booth No: 77
di Persada Convention Centre Johor Bahru sempena Vendeur Festival, Boxing Day
bermula pada 26 December - 27 December 2015

Duta Ellfie Beauty, Eira Syazira juga akan berada disana pada 

Tarikh   
26 December 2015 

Time
 2.00 petang - 4.00 petang 
      8.00 malam - 10.00 malam

Dan 

Tarikh
27 December 2015

Time
 2.00 petang - 4.00 petang 
      8.00 malam - 10.00 malam



Korang juga boleh gunakan voucher di atas dengan syarat korang kena repost di Intagram dan tunjukan kepada kami di exhibition nanti.

Dengan menggunakan voucher ini hanya perlu membayar

*SET ELLFIE ESSENCE HANYA RM95.00 SAHAJA*

*SET GOLD SERUM HANYA RM105.00 SAHAJA*


Orang Johor....jom kita turun ramai2 di Persada Convention Centre hujung minggu ni!!

Thursday, December 17, 2015

ELLFIE ESSENCE YEAR END SALE!!


Berita baik untuk pengguna Ellfie Essence dan Ellfie Gold Serum. Penjualan hujung tahun telah pun bermula. Harga runtuh sehingga hujung tahun ini sahaja. Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan produk kami kerana Year End Sale hanya 2 minggu sahaja.



Apa yang perlu anda lakukan hanya email kan kepada kami nama, email dan contact no. Email kepada kami di ellfiebeauty@gmail.com.my dan pihak kami akan memberi code voucher kepada anda. Senangkan...

Dengan menggunakan voucher ini hanya perlu membayar

*SET ELLFIE ESSENCE HANYA RM95.00 SAHAJA*

*SET GOLD SERUM HANYA RM105.00 SAHAJA*

Promosi bermula hari ini 15 December sehingga 31 December 2015.





Ada lagi!!

Nak ajak korang datang beramai-ramai ke Booth Ellfie Beauty. Booth no 3218, Hall 3 di PWTC sempena Mood Republik KL Yes Fest 2015 bermula 18 December - 20 December 2015

Duta Ellfie Beauty, Eira Syazira juga akan berada disana pada 

Tarikh   
19 December 2015 

Time
 11 pagi - 1.00 tengahari 
      8 malam - 10 malam

Dan 

Tarikh
20 December 2015

Time
 11 pagi - 1.00 tengahari 
      8 malam - 10 malam

Korang juga boleh gunakan voucher di atas dengan syarat korang kena repost di Intagram dan tunjukan kepada kami di exhibition nanti.

Jom datang beramai2 dan jangan lupa untuk email ke ellfiebeauty@gmail.com untuk mendapatkan Code Voucher :)


Wednesday, December 16, 2015

Switzerland - part 3


Day 3

Hari terakhir kami di Swiss dan esok bertolak ke Amsterdam pulak. Berat jer hati bila nak balik. Amsterdam adalah tempat pilihan En Win. Seronok bebenor bila dia tahu esok dah nak bertolak balik.



Hari ni kitaorang ker Mountain Rigi. Kali ni hanya menggunakan Swiss Pass sahaja. Tiada bayaran train dikenakan. Tempat Kak Elly tinggal di Interlaken West jadi kena naik train untuk ke Interlaken OST (main train utk kemana2) hanya satu station sahaja dari Interlaken West.

*Important Note*

Naik train dari Interlaken OST ke Luzern (perjalanan 2 jam). Sampai station Luzern naik train satu lagi ke Art Goldau (Perjalanan 20 minit sahaja). Korang boleh tanya information counter kat station tu. Bila sampai ni station Art Goldau korang kena naik Cogwheel untuk ke Mountain Rigi (perjalan dalam 20 minit). Untuk naik Cogwheel ni korang kena jalan kaki sikit dari station Art Goldau. Tanya jer orang2 dekat situ nanti diorang akan bantu. Semua train yang korang naik blh guna Swiss Pass sahaja.




Ini lah Cogwheel yang akan membawa korang ke Mountain Rigi 



Kami sudah bersedia untuk panjat gunung sekali lagi



Are u ready?? sekali lagi kita tengok keindahan di Swiss



Permandangan on the way nak nak naik ke Mountain Rigi









kat sini lah tempat seluruh dunia berkumpul untuk bermain Ski. Selalunya aktiviti Ski akan dimulakan pada bulan 12 sahaja. Tapi tahun ni snow turun awal. Rezeki kami anak beranak.



Dah sampai!!



Dah perangai remaja sangat sekarang ni. Kalau tangkap gambar suka sangat control2...



Semalam tak puas main. Hari ni sambung lagi main.



Wow...abang toyib yang tak berapa nak Sado



Dah terasa hebat sangat tangkap gambar sambil baling ice. En Win mulut bebel2 kat belakang tu takut aku tergelunsur jatuh kat bukit tu...hahaha 



Dulu baru kawin suka sangat tangkap gambar peluk dari belakang. Dah lama betul x buat aksi ni...hahaha



Me and Kiddos



Mampu tengok jer. Tak larat nak panjat sampai ke atas



Dah puas tangkap gambar kitaorang naik cogwheel turun di Kalbad pulak



Cogwheel ker Kalbad berwarna merah 



Kawasan di penuhi salji. Makesure kalau datang tempat ni kena cari kasut yang bersesuaian, takut basah nanti kasut yang korang pakai. Cari kasut kalis air. Yaya terpaksa beli kasut baru sebab kasut basah teruk dan kaki kesejukan. 



Waktu main tak ingat dunia lepas tu mengamuk sejuk



Tengok kasut I tengelam pun tak ada hal lah



kasi peluang kat anak2 main salji sepuas-puasnya. Esok dah nak balik. Tak tahu bila lagi dapat pengalaman macam ni. Lama sikit kitaorg lepak di Kalbad ni.









Omputih nengok pun heran...hahaha





Swimming air panas namanya. Macam best jer kan





Waktu ni kasut En Win dan Yaya kebasahan. Aku ngan adik awal2 beli kasut kalis air. Waktu suh diorang beli tak nak. Yaya kata kasut tu tak cantik. Sekarang rasa kan kaki kebas...muahahaha



Ambik peluang makan kat tempat mahal sikit. Walaupun dalam kesejukan. Cantik sangat permandangan kat sini. Of course nak merasa makan sampai melihat view gunung salji



Ameera tak puas2 lagi main salji



Now mampu tersenyum bila lihat gambar ni balik. Mmg first and last rasanya dapat makan tempat ni. 



Bye Mountain Rigi



Balik kitaorang decide tak nak naik Cogwheel. Dari Kalbad boleh ambik cable car ke Weggis turun ke bawah. 




Pemandang lagi cantik dari atas



Gayat giler



Dah sampai station Weggis kitaorang ambik boat untuk ker Station Luzern. 



Sementara tunggu boat...meh lah bergambar dulu



boat ke Luzern



Boat ni korang boleh gunakan Swiss Pass juga. Tak perlu bayar apa2.



Dari Weggis ke Luzern dalam 1/2 jam jer



Asyik salji jer kali ni pemandangan laut pulak





Cantik kan



Esok nyer seawal 7 pagi kitaorang dah check out. Takut terlepas flight nanti. Waktu nak check out Snow turun lagi. Sayu giler rasa hati nak tinggal kan tempatkan. Huaaa sedih nyerrrr



Gambar terakhir kami di Swiss. Pa...nak datang sini lagi boleh. Suka giler tempat ni



Bye...bye Swiss. Hello Amsterdam!!